Historie

‘Sex op zolder’


Het prille begin: In 1995 besluiten drie vrienden, John en Wilco Ottenhoff en Jeroen van Amerongen, bij elkaar te komen om een avondje muziek te maken. Dit ritueel wordt wekelijks herhaald. De locatie; een oefenruimte op een zolder, midden in het oude centrum van Weesp. Hier worden ook de eerste brainstormsessies gehouden voor een naam voor de band; ‘ Sex op Zolder ‘ is een van de namen die wordt genoemd… Uiteindelijk houden de heren het maar bij de naam ‘Op Zolder’… Nog geen jaar later voegt zich een gitarist bij de 3-mansformatie; Rene de Liefde. Met deze bezetting (bas, toetsen, drum en gitaar) wordt het tijd om ook eens voor publiek te spelen. Het repertoire is echter te klein voor een ‘echt’ optreden dus worden er diverse jamsessies bezocht. Hier wordt ook in een opwelling een nieuwe naam voor de band bedacht; ‘Niet Dringen bij de Uitgang’ is vanaf dat moment een feit.

‘Niet Dringen…’ groeit


Door de jaren heen worden er heel wat muzikanten versleten. Eerst zanger Maarten van de Bosch en zangeres Elvira Selders, later zangeres Sanne Kolk. Ook oudgedienden Wilco en John Ottenhoff ruimen het veld vanwege hun drukke schema met hun andere band ‘Let but sit’. Respectievelijk gitarist Steffen Schurink, saxofonist Cees Schep en zanger Gertjan Roos maken door de jaren heen de band compleet. Vanwege het vertrek van John neemt Rene de Liefde de basgitaar ter hand.


Door een noodlottig ongeluk komt Rene de Liefde op 41-jarige leeftijd te overlijden op 10 maart 2008. Deze klap komt hard aan bij familie en vrienden en ook bij Niet Dringen. Toch besluit de band om door te gaan. Een half jaar later begint de zoektocht naar een nieuwe bassist. Deze wordt uiteindelijk gevonden in de Amsterdammer Sander Dullaart. Niet Dringen kan weer aan de slag met een nieuw repertoire. Met het aantrekken van een tweede gitarist, Raymond van Beek is de band nog veelzijdiger. In de zomer van 2010 komt daar Nicole Pierlot nog bij, een zangeres met de nodige ervaring en talent. In het voorjaar van 2014 besluit Steffen de band te verlaten, zodat Niet Dringen een 6-mans formatie is geworden die garant staat voor een avond vol muziek, feest en entertainment. En we zijn van plan daar nog lang mee door te gaan.